HTML

2011.03.28. 08:26

Kitaposott közömbösség

Nem túl kellemes dolog medvének lenni Dél-Koreában. Az ország különböző medvefarmjain összesen 1140 (!) maci él ketrecben, csak azért, hogy az állatok epehólyag-kivonatait az ázsiai orvoslásban felhasználhassák. A dél-koreaiak többségét hidegen hagyja a medvék sorsa. Nem úgy a Teddy Bear Museumot, amely a farmok betiltásáért indított kampányt: középületek, aluljárók, múzeumok padlójára ragasztotta fel a képen látható óriási padlómatricát, amelyen egy medve bámul a járókelők képébe. Az emberek persze átgázolnak rajta, a lábukkal szép lassan letapossák a posztert, amely a sok taposás hatására új értelmet nyer. Egy ketrecbe zárt állat lesz rajta látható, jól kiolvasható szöveggel: Ne fordulj el attól, amit a közömbösséged kitaposott!

 Visszatérve a medveügyre: a macik tartását a nyolcvanas évektől engedélyezte a dél-koreai mezőgazdasági minisztérium, az állatokat Japánból és Észak-Amerikából importálják a farmerek.


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://facelift.blog.hu/api/trackback/id/tr12775528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

*petra* 2011.04.13. 10:54:02

Erről Forgács Simon hajléktalan matricái jutnak eszembe, az is nagyon jól működött anno a Nyugatinál. Van egy most is az egyetemen a lépcsőfordulóban, elég durva, senki nem lép oda...
www.kreativ.hu/cikk/pszeudo_hajlektalanokkal_kampanyol_a_menhely_alapitvany
süti beállítások módosítása