HTML

2011.03.25. 06:11

POS sem az ördögtől való

Igen, tudom, a POS-ek nem a legtrendibb dolognak számítanak a reklámszakmában, annak ellenére,  hogy nagyon sok hazai ügynökség utazik ebben, sőt a BTL-ügynökségek javát ezek tartják el. Egyik kolléganőm a minap ellátogatott a düsseldorfi Euroshop Kereskedelmi Vásárra, ahol meglepően innovatív bolti termékmegjelenítéseket mutattak be. Igaz ugyan, hogy ezek a megoldások a korábbi évekhez képest technikai újításban nem erősek, mégis frissek, ezért néhányat ezek közül közzéteszek. Érdemes megnézni őket!

Dreamoc from Faceliftblog on Vimeo.

A fenti videóban egy olyan 3D-s megoldást láthatunk, amely a hologramos és videós displayt "keveri".  Ezt leginkább bemutatótermekbe, vásárokba, kiállításokra, múzeumokba ajánlják. De ne számítsunk tömeges megjelenésre, már csak a magas költségei miatt sem.

 Felejtsük el az izzócserét!

A szakmában gyakran találkozunk azzal a problémával, hogy a boltokban hagyott POS-eket nincs, aki karban tartsa, gondoljunk csak egy szimpla izzócserére. A modern LED-es megoldás ezt küszöböli ki, ráadásul kevesebbet is fogyaszt:

 A 3D-s vákuumszívott műanyag Nugat-Európában 3 évig volt sláger, egészen tavalyig. Elég bonyolult és drága, helyette egyszerübb megoldásként sok helyen csak stancolt kartonnal helyettesítik. Mellette látható a Gillette shelf stopper, amit egy elemekkel hajtott kis motor működtet. Belül levegőt fújnak, az pörgeti a terméket a "levegőben".

A papír displayeknek változatlan sikerük van. Ez főleg a kedvező árnak köszönhető. A másik előnye a papírnak, hogy ha vége a kampánynak, ki tudják dobni, nem kell gondoskodni az elszállításáról, illetve tárolásáról. Hátránya viszont, hogy a helyszínen általában nehezebb összerakni, mint a műanyag társait.

A középen látható műanyag Eucerin display egy fürdőszobarészletet ábrázol. A jobb oldalon lévő shelf talkerben egy kis monitor van beépitve. Ezen lehet futtatni a TVC-t, vagy akár a termék használatát segitő kisfilmet is.

Ez az installáció pedig azt mutatja be, hogy mennyire változatosan lehet elhelyezni a különböző fényforrásokat:


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://facelift.blog.hu/api/trackback/id/tr92765327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása